úterý 21. května 2013

Azalky

Skalku jsem ač nerada zdědila. Plevu v ní s velkým sebezapřením. Jediné, co mně drží nechat si ji jsou AZALKY. Rozkvétají vždy na pouť a jsou jedním slovem NÁDHERNÉ.



pondělí 20. května 2013

pondělí 13. května 2013

Francouzská klasika - Crème brûlée

Francouzi si na něm pochutnávají již od 19. století. Češi jej objevili poměrně nedávno. Klasika mezi dezerty.


Crème brûlée





sobota 11. května 2013

Zahrada 2.

V dnešním zahradnickém okénku se pověnujeme zbytku naší pěstební a okrasné zahrádky. Pěstební zahrádka je opravdu malá - asi 5 x 5 metrů. Máme zde foliovník 3 x 3 metry. Zatím je osazena jen jedna polovina

středa 8. května 2013

Zahrada

Dlouho jsem zvažovala, zda zahradě věnovat samostatný blog. Nakonec jsem dospěla k názoru, že tvořit samostatný blog je zbytečné, zahrada není příliš velká - 800 metrů i s domem. Dát články o zahradě na mlsný blog mi přišlo logické , neboť vše co zde vypěstujeme stejně skončí na talíři a později i v našich liščích žaludcích. Možná budu někoho inspirovat a uvidí, že i na malé zahradě lze vytvořit hodně muziky. Jedním z mých velkých pomocníků v pěstování jsou mé bedny.



úterý 7. května 2013

Ořechová roláda se šlehačkou

Tak máme lišáka zas o rok staršího. V jeho zaměstnání si potrpí na bujaré oslavy - což pro mně znamená zavřít se na den v kuchyni a péct. Tentokrát jsem vyzkoušela nový recept. Výroba není složitá a tak se o něj s vámi ráda podělím.