My ano.
Bohužel nás kvalita a chuť kupovaných sušenek příliš neuspokojuje a tak se snažím péct sušenky domácí. Posledním počinem jsou vločkové sušenky.
250 g másla
300 g cukru
2 vejce
300 g ovesných vloček
150 g hladké mouky
100 g směsi toho co máte rádi ( oříšky, sušené ovoce, kousky čokolády, kokos, rozinky, kandované ovoce ...to už nechám na vás )
1/2 prášku do pečiva
Vše smícháme a vzniklou směs dáváme ve formě hrudek na plech.
Pečeme při 175 do zezlátnutí.
Výborné jsou hned po upečení. Ale pokud je uzavřete do plechové dózy, tak za dva až tři dny budou naprosto famózní.
Hmmm ... nějak jsem na ně dostala chuť:-)))
OdpovědětVymazatHmmmm...nic jiného jsem od tebe nečekala :-)
VymazatVypadají skvěle. Určitě vyzkouší. Jenom se obávám, že u nás v plechové dóze nevydrží. :-D Lenka
OdpovědětVymazatProto jsem psala o horizontu dvou až tří dnů. Jak chutnají potom netuším :-)
VymazatHmmm, to budu muset zkusit, ať máme co křupat. Kolik je z toho asi kusů? Nevím jestli nezkusit poloviční dávku ;)
OdpovědětVymazatMacikp
Poloviční dávku bych vůbec nezkoušela :-)
OdpovědětVymazatTak vyzkoušeno a jsou skvělé. Jenom cukru dám příště trochu méně. A opravdu jak chutnají po rozležení netuším. :-D Děkuji moc za receptík. Už mám koupené vločky na další várku. Lenka
OdpovědětVymazat