úterý 30. dubna 2013

Dort stracciatella

Malá lištička je zase o rok starší a tak jsem se hecla  :-) a vytvořila tento báječný dort.






Nejprve si připravíme korpus:

Smícháme:
3 vejce
60 g pískového cukru
60 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
20 g kakaa
2 PL oleje

Dáme do formy a upečeme.
Když korpus vychladne připravíme si krém.

Na krém budeme potřebovat:
500 g bílého jogurtu
2 balíčky vanilinového cukru
500 ml smetany na šlehání
2 balíčky ztužovače šlehačky
100 g čokolády na vaření
100 g čokoládové tyčinky Margot
1 balíček želatinového ztužovače za studena

Bílý jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, smetanu ušleháme spolu se ztužovači šlehačky. Obě čokolády nastrouháme, Margot nahrubo a na vaření na jemno.
Podle návodu si připravíte ztužovač za studena, vmícháme jej do jogurtu, pak přidáme šlehačku a čokoládu a vše prošleháme. 

Hotový krém dáme na korpus pokapaný rumem.

Dáme ztuhnout do lednice.











9 komentářů:

  1. áááá, tak to vypadá úchvatně!:o) Úplně se mi sbíhají sliny:o)))
    Nemáš vyzkoušeno, jestli se to rozpadne, když tam člověk nedá ty ztužovače šlehačky? (jen vymýšlím, jeslti by to nešlo bez nich:o))

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkoušeno nemám, ale myslím, že by to mělo ztuhnout jen tím ztužovačem za studena, ale vyzkoušeno nemám. Pokud to zkusíš, dej vědět, jak jsi dopadla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to asi někdy bez toho ztužovače prubnu, jen bude zřejmě potřeba trochu víc té želatiny (jeden pytlík je na menší tekutých součástí). Dám pak kdyžtak vědět:o)

      Vymazat
  3. Tak vyzkoušeno, už jsem ho přidala i na blog:o) Použila jsem 1,5 želatinového ztužovače, žádný ztužovač šlehačky a drží to:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, příště vyzkouším tvůj postup.

      Vymazat
  4. Dobrý den,mohu se zeptat co je to ten ztužovač za studena,chci tento dort zkusit,ale nevím,jaký je to ztužovač za studena,děkuju za odpověd,Katka.

    OdpovědětVymazat
  5. mohu se zeptat,co je to ten ztužovač za studena,děkuju,Katka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tady toto, studené dezerty se s ním dělají báječně.
      http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/zelatina/zelatinovy-ztuzovac.html

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat