...a když už mám ten pekáč, je třeba v něm nějakou tu kačku upéci. Dlouho mi v uších znělo jak můj otec plísnil mamku vždy když pekla kačenu, že ji má vysušenou. Pár osuch se mi taky povedlo, než jsem objevila recept na kachnu pečenou pomalu. Od té doby servíruji rodině kačenku šťavňaťoučkou, vypečenou, mňamózní.......
Co budeme potřebovat:
kachnu
sůl
kmín
pekáč
troubu
...toť vše.
Kachnu omyjeme, řádně nasolíme uvnitř i po povrchu, pokmínujeme a položíme na prsíčka do pekáče.
Přiklopíme poklopem. Pokud nemáte poklop tak pořádně zaobalovat.
Možná si teď říkáte - a co voda na podlití? Vody netřeba - opravdu - přísahám.
Nyní vložíme pekáč do trouby, kterou zapneme na 120 stupňů. Ti šťastnější si mohou na troubě nastavit začátek pečení, my co máme troubu bez časovače si hold musíme nachystat budík na 5.30 hod. ráno a troubu zapnout. Dobrá zpráva je, že se pak můžete opět svalit do postele, protože kachna vás dalších pět hodin nebude potřebovat. Po pěti a půl hodinách nastává fáze odkrytí kačeny. Nebojte - není na uhel, ale vypadá takto
Na dně je vrstva vypečeného sádla.
Nyní zvedneme teplotu na 175 stupňů a za občasného polití výpekem dopékáme cca 1 hodinu.
Po hodině je kachna měkoučká, dozlatova vypečená.
Nyní stačí jen naporcovat a přidat domácí knedlu a zelný salát.
Jani, ještě, že ten Lišák tenkrát "pustil chlup:-)", protože by si dneska tak nepochutnal ...... přeju DOBROU CHUŤ ..... hlavně tomu tvému "žlučníkáři" :-):-):-) Marki
OdpovědětVymazatPS: Přeju vám všem "krásný NOVÝ ROK" !!!!
Ahojky,
OdpovědětVymazatdneska jsem tu kachnu vyzkoušela, máš obrovskou pochvalu od manžela:-)))
Ajka
To jsem ráda, že chutnalo, ten recept je prostě super !
OdpovědětVymazatAhoj, tak včera jsem zkoušela a byla výýýborná!!!!!!!!!Díky za recept ;o)
OdpovědětVymazatJsem ráda, že se povedla.
Vymazat