Kvašáky s lišákem milujeme, snažíme se jich vždy v létě přežrat, aby se nám v zimě po nich tolik nestýskalo.
Na moje kvašáky toho moc potřebovat nebudete.
Stačí několik přerostlých zavařovaček, trochu kopru, česneku a vinné listy ( kdo nemá šanci listy sehnat, může i bez listů - my máme tak tuto možnost uvádím), sůl a vodu.
Nejprve si svaříme vodu v poměru 30 g soli na 1 litr vody. Pak pečlivě očistíme okurky a propícháme je, já to dělám starým háčkem, můžete použít jehlu nebo cokoli ostrého. A můžeme začít plnit. My s lišákem máme kvašáky rádi a tak jsme si pořídili speciální nádobu na ně určenou.
Na dno položím vinné listy a začnu dávat okurky. Jednotlivá patra prokládám na plátky nakrájeným česnekem a koprem. Máme naplněno:
Zaliji vodou se solí, zalévám ještě teplou vodou. Okurky mají tendenci plavat, tak je zatížím ( třeba sklenkou od jogurtu ).
Máme hotovo. Teď už jen týden počkat než budou kvašáky hotové. My s lišákem to asi tak dlouho nevydržíme :-).
Žádné komentáře:
Okomentovat