úterý 3. prosince 2013

Mandlové rohlíčky

Pokud máte rádi cukroví, které se vám po vložení do úst rozplyne na jazyku, pak zcela určitě vaše chuťové pohárky uspokojí mandlové rohlíčky.




Co budeme potřebovat:
320 g hladké mouky
240 g másla
160 g mletých mandlí ( oloupaných )
80 g moučkového cukru
2 žloutky
1 ČL citronové kůry
čokoládovou polevu na namáčení

Všechny suroviny, kromě čokolády smícháme a vypracujeme těsto, které necháme uležet v ledničce, nejlépe do druhého dne. 
Poté z těsta tvarujeme rohlíčky. Já jsem si letos pořídila úžasného pomocníka - silikonovou formu na rohlíčky. Investice okolo sta korun - ale ty ohromující výsledky. S touhle formou zvládne každý rohlíčky jako profesionál. Stačí jednou vymazat - já jsem vymazávala sádlem a pak už se jenom plní - peče - plní - peče...
Po upečení je nutné nechat rohlíčky i s formou zchladnout a pak už jen vyloupnete nádherný rohlíček.



Po vychladnutí jsem konce rohlíčků namočila do čokolády.










3 komentáře:

  1. Jéé, Sati ty mi děláš tááákové chutě..... asi si poběžim koupit tu formu.... no radši dvě:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvě rozhodně, jedna je málo - já mám taky dvě :-)

      Vymazat
  2. Hmmm, Jani, voní to až sem .... tu formu ti závidím ....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat