Co budeme potřebovat:
320 g hladké mouky
240 g másla
160 g mletých mandlí ( oloupaných )
80 g moučkového cukru
2 žloutky
1 ČL citronové kůry
čokoládovou polevu na namáčení
Všechny suroviny, kromě čokolády smícháme a vypracujeme těsto, které necháme uležet v ledničce, nejlépe do druhého dne.
Poté z těsta tvarujeme rohlíčky. Já jsem si letos pořídila úžasného pomocníka - silikonovou formu na rohlíčky. Investice okolo sta korun - ale ty ohromující výsledky. S touhle formou zvládne každý rohlíčky jako profesionál. Stačí jednou vymazat - já jsem vymazávala sádlem a pak už se jenom plní - peče - plní - peče...
Po upečení je nutné nechat rohlíčky i s formou zchladnout a pak už jen vyloupnete nádherný rohlíček.
Po vychladnutí jsem konce rohlíčků namočila do čokolády.
Jéé, Sati ty mi děláš tááákové chutě..... asi si poběžim koupit tu formu.... no radši dvě:-)))
OdpovědětVymazatDvě rozhodně, jedna je málo - já mám taky dvě :-)
VymazatHmmm, Jani, voní to až sem .... tu formu ti závidím ....pa, pa Marki
OdpovědětVymazat