Pečený čaj je bezva způsob jak velmi příjemně zpracovat přebytky ovoce. Já už si v průběhu léta chystám do mražáku balíčky s ovocem a na podzim nebo v zimě vytvářím.
Co budeme potřebovat?
2 kg očištěného na kousky nakrájeného ovoce
1 kg cukru
může být : šťáva z citronu, skořice, hřebíček a pro fajnšmekry rum
Postup:
Ovoce nakrájíme na menší kousky a promícháme s cukrem, citronem, skořicí a hřebíčkem. Necháme chvíli stát. Zahřejeme troubu na 180 stupňů a dáme péct na cca 45 minut. Ještě horké plníme do skleniček, zavíčkujeme a do vychladnutí necháme stát dnem vzhůru.
Já jsem letos dělala dvě varianty:
- jablka, hrušky, třešně
- jablka, hrušky, rybíz , jahody
Ahojki, sice mám nejradši černý čaj, ale tenhle mě zajímá, jeden bych ráda ochutnala, pro inspiraci ...........užijte si krásný víkend.......Marki
OdpovědětVymazat