Také máte rádi tu chuť kokosu, který se Vám na jazyku rozplyne díky sladkým bílkům? Tak neváhejte a pár kokosek si vyrobte.
Budete potřebovat na 1 bílek 50 g moučkového cukru a 50 g kokosu.
Já jsem dělala ze 4 bílků, tudíž jsem použila 200 g moučkového cukru a 200 g kokosu.
Nejprve si z bílků ušleháme sníh - opravdu pevný sníh ( šlehejte do bezvědomí .-) ). Poté zašlehejte do sněhu cukr a na závěr kokos. Po vmíchání kokosu hmota lehce spadne - nepanikařte, tak to má vypadat.
Pak jen stačí vzít lžičku a tvořit na plech malé hromádky.
Peču v troubě na 100 stupňů. Je třeba hlídat dokud nezrůžoví.
Do 4 bílků doporučuju zamíchat dvě lžíce (asi 70g) tvarohu. Kokosky jsou pak vláčnější a chutnají o trochu líp.o)
OdpovědětVymazatTo po sobě čtu a píšu jak tatar. Tvaroh nemíchat do nevyšlehaných bílků, ale potupovat tak, jak je v receptu a na konci zamíchat 2 lžice tvarohu:o)
Vymazat