Těsto:
250 ml mléka
1 celé vejce
500 g hrubé mouky
1 ČL soli
1 ČL sušeného droždí
Program těsto.
Po vykynutí rozdělím těsto na dva díly a z každého vytvoříme šišku.
Já knedlíky vařím v parním hrnci. Vložím je do hrnce a nechám ještě tak půl hodiny dokynout. Pak je 30 minut vařím v páře. Po uvaření knedlíky propíchám vidličkou a potřu sádlem.
Hmm, tak já mám takový pidi mini parní hrnec, tam se knedlík nevejde... škoda, vypadá krásně:-)
OdpovědětVymazatAjka
Tý jo, Jani, jsi hvězda. Akorát nemám parní hrnec a vůbec netuším, jak to vypadá. Na pařáku by to nešlo?
OdpovědětVymazatJasně, že by to šlo, jdou uvařit i ve vodě, 12 a půl minuty z jedné strany, pak otočit a stejný čas z druhé strany. Nebo na pařáku - pak je postup stejný jako u parního hrnce ( jinak parní hrnec vřele doporučuji - a do té nové kuchyně se ti vejde ).
OdpovědětVymazat