úterý 7. května 2013

Ořechová roláda se šlehačkou

Tak máme lišáka zas o rok staršího. V jeho zaměstnání si potrpí na bujaré oslavy - což pro mně znamená zavřít se na den v kuchyni a péct. Tentokrát jsem vyzkoušela nový recept. Výroba není složitá a tak se o něj s vámi ráda podělím.






Těsto:
4 vejce
80 g moučkového cukru
1 sáček vanilinového cukru
80 g strouhaných vlašských ořechů

Náplň:
250 ml smetany na šlehání 33%
1 žtužovač do šlehačky

Žloutky spolu s cukry vyšlehejte do pěny. Pak přidejte sníh z bílků a opatrně vše promíchejte. Na závěr přimíchejte zlehka ořechy. Vzniklou hmotu  dáme na plech.

Postup přípravy plechu:
Roztopeným máslem potřeme plech. Přiložíme pečící papír. Papír znovu potřeme důkladně máslem.
Díky tomuto postupu se vám roláda nebude nikdy lepit ani trhat.



Pečeme na 175 stupňů - je třeba to hlídat, aby jste plát nepřesušili.



Po upečení dáme vychladnout.

Po vychladnutí plát hezky ořežeme a překlopíme jej na nový pečící papír. Spodní stranu nyní máme nahoře.



Vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem a natřeme na plát.



S pomocí pečícího papíru opatrně srolujeme.









A máme hotovo. Je to opravdu rychlovka. A bez mouky  !!!

1 komentář:

  1. Jani, byla výborná .... moc jsem si na ní pochutnala .... Marki

    OdpovědětVymazat