středa 10. července 2013

Třešňová bublanina

Před týdnem nabudila mé chuťové pohárky Koko z magazínu Menu v sezóně. Pokud jste doposud Koko neznali, tak je nejvyšší čas to napravit. Koko je prostě poděs, který vás naučí vařit různá jídla a ještě se u toho zasmějete.
Třešňovou bublaninu máme doma rádi, ale nějak se nám nedařilo objevit opravdu dobrý recept. Naštěstí se internetem mihlo tohle blonďaté třeštidlo s naprosto úžasným receptem na třešňovou bublaninu.




Po přečtení receptu jsem ihned správně vyhodnotila, že bude nutné dávku navýšit, jinak by byla tato bublanina pro naši rodinu těžce degustační .-)

Dávám rozpis na střední pekáč:

240 g polohrubé mouky
160 g cukru krupice
2 vejce
250 ml mléka
120 ml oleje
1 prášek do pečiva

Vše smícháme a nalejeme na vymazaný a vysypaný plech. Na povrch dáme ovoce. Pečeme na cca 175 stupňů.









4 komentáře:

  1. Včera jsem zrpacovala 3kg třešní,tak dneska teda vytvořím i bublaninu,dík! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. A zkouselas bublaninu od Dity Pechackove? Je vyyyybornaaaa.Alena

    OdpovědětVymazat