úterý 19. března 2013

Knedlík z pekárny

Knedlíky z pekárny. Tento recept jsem získala před několika lety, knedlík se vždy povedl.

Těsto:
250 ml mléka
1 celé vejce
500 g hrubé mouky
1 ČL soli
1 ČL sušeného droždí

Program těsto.

Po vykynutí rozdělím těsto na dva díly a z každého vytvoříme šišku.

Já knedlíky vařím v parním hrnci. Vložím je do hrnce a nechám ještě tak půl hodiny dokynout. Pak je 30 minut vařím v páře. Po uvaření knedlíky propíchám vidličkou a potřu sádlem.









3 komentáře:

  1. Hmm, tak já mám takový pidi mini parní hrnec, tam se knedlík nevejde... škoda, vypadá krásně:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Tý jo, Jani, jsi hvězda. Akorát nemám parní hrnec a vůbec netuším, jak to vypadá. Na pařáku by to nešlo?

    OdpovědětVymazat
  3. Jasně, že by to šlo, jdou uvařit i ve vodě, 12 a půl minuty z jedné strany, pak otočit a stejný čas z druhé strany. Nebo na pařáku - pak je postup stejný jako u parního hrnce ( jinak parní hrnec vřele doporučuji - a do té nové kuchyně se ti vejde ).

    OdpovědětVymazat