pátek 14. března 2014

Dýňový džus

Pod nátlakem několika lišákových urgencí - že je "třeba " s tou dýní něco udělat, jsme se s dětmi a babičkou pustili o jarních prázdninách do výroby Dýňového džusu.




 Postup výroby je trošku delší, ale výsledná chuť stojí za to !

Budeme potřebovat:
3 kg dýně - očištěné, nakrájené na kostičky
2,5 l vody
1,5 kg cukru
1 PL kyseliny citronové
Vše dáme do hrnce a necháme 24 hodin odpočívat.

Pak přidáme dva celé citrony i s kůrou nakrájené na menší kousky a celé to doměkka uvaříme.
Po vychlazené celé rozmixujeme. Vzniklou hmotu smícháme s 10 litry převařené vody, přidáme 1 VITACIT ( dali jsme citronový )a šťávu ze tří citrónů. Vše důkladně promícháme a poté scedíme.
Džus poté můžeme dát do lahví a sterilizovat. V tomto malém množství se to ovšem příliš nevyplatí - my jsme jej ztrestali za 3 dny .-)




1 komentář: