čtvrtek 29. listopadu 2012

Kokosky

Když se Vám začnou hromadit bílky, tak jako se to stalo mi, je nejvyšší čas pustit se do kokosek.
Také máte rádi tu chuť kokosu, který se Vám na jazyku rozplyne díky sladkým bílkům? Tak neváhejte a pár kokosek si vyrobte.

Budete potřebovat na 1 bílek 50 g moučkového cukru a 50 g kokosu.

Já jsem dělala ze 4 bílků, tudíž jsem použila 200 g moučkového cukru a 200 g kokosu.

Nejprve si z bílků ušleháme sníh - opravdu pevný sníh ( šlehejte do bezvědomí .-)   ). Poté zašlehejte do sněhu cukr a na závěr kokos. Po vmíchání kokosu hmota lehce spadne - nepanikařte, tak to má vypadat.

Pak jen stačí vzít lžičku a tvořit na plech malé hromádky.

Peču v troubě na 100 stupňů. Je třeba hlídat dokud nezrůžoví.


2 komentáře:

  1. Do 4 bílků doporučuju zamíchat dvě lžíce (asi 70g) tvarohu. Kokosky jsou pak vláčnější a chutnají o trochu líp.o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To po sobě čtu a píšu jak tatar. Tvaroh nemíchat do nevyšlehaných bílků, ale potupovat tak, jak je v receptu a na konci zamíchat 2 lžice tvarohu:o)

      Vymazat