úterý 13. listopadu 2012

Polévka z dýně Hokaidó

Dýně Hokaidó se u nás zabydlely poměrně nedávno - asi před rokem. Jde o malou oranžovou dýni, která se dá skvěle využít v kuchyni. Bonusem je slupka, která se nemusí odstraňovat - vařením změkne natolik, že ji v pohodě rozmixujete. Tentokrát jsem z dýně připravila polévku.

Co budeme potřebovat?
1 dýni
1 zakysanou smetanu
krutonky z pečiva

Dýni rozpůlíme, vydlabeme vnitřek ( semena ) a nakrájíme na menší kousky. Spolu s trochou olivového oleje dáme dýni péct do trouby dokud nezměkne.

po upečení dýni vychladíme a rozmixujeme


Vzniklou dýňovou pastu dáme do hrnce a postupně přiléváme horkou vodu až máme požadovanou hustotu polévky. Pak už jen stačí polévku dochutit solí a pepřem . Podáváme se zakysanou smetanou a krutonky.


Polévka je dostatečně sytá, je ji možno podávat i jako večeři.



Žádné komentáře:

Okomentovat