úterý 30. října 2012

Buchtičky s krémem

... kdo by je nemiloval. Naše liščí smečka se za nimi může umlátit :-)  .
Základem dobrých buchtiček je dobrý recept. Základem tohoto receptu je recept od Lenka74 z pekařské diskuze na Dáma.cz. Trošku jsem si jej upravila a tady je:

250 ml mléka
5 PL oleje
30 g cukr moučka¨
špetka soli
1 žloutek
1 PL bramborové kaše v prášku nebo 1 vařená brambora
500 g polohrubé mouky
1 ČL droždí

Na dámě jsem občíhla i fíhl na buchtičky. Z těsta se vyválí tenké válečky, které se naskládají vedle sebe do pekáče. Pak se jen překrojí a vzniknou malinké buchtičky.


Po upečení se krásně od sebe oddělují.


Krém používám od Amylonu na dukátové buchtičky.









2 komentáře:

  1. Jani, vypadají skvěle, musím přiznat, že jsem je doma nikdy nedělala, ani nevím proč, přitom v práci je miluju a můžu se po nich utlouct, asi je budu muset podle toho tvého receptu vyzkoušet .............. Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Klidně je zkus. Já jsem z nich taky měla obavy, ale hladovci doma mně přinutili je jednou uvařit a teď už je dělám běžně.

    OdpovědětVymazat