středa 12. prosince 2012

Mandlové toffifee

Máte rádi chuť karamelu? Tak nad tímto cukrovím vám srdíčko zaplesá.
Výroba je jednoduchá tak s chutí do toho.

Budeme potřebovat:
250 ml smetany ke šlehání
125 g krupicového cukru
30 g másla
1 lžička medu ( pro alergiky na med mám tip - pšeničný sirup, dělala jsem a mohu doporučit )
100 g mandlí - oloupaných a nadrobených na menší kousky

Postup:
Do hrnce dáme šlehačku, cukr, máslo a med a za stálého míchání z něj svaříme karamel - trvá to cca 20 minut. Karamel musí být hustý.






Odstavíme z vařiče a vsypeme mandle, které důkladně zamícháme s karamelem.






Necháme chvíli zchladit, abychom se nepopálili. Pak tvoříme z hmoty hromádky, které necháme zatuhnout.






Po zatuhnutí namáčíme v čokoládě, já jsem použila 70%. Můžeme dozdobit sekanými mandlemi, oříšky a podobně.








Žádné komentáře:

Okomentovat