čtvrtek 13. prosince 2012

Sádlové cukroví

Další klasika mezi cukrovím. Vegetariáni si na své bohužel nepřijdou, ale pro masožravce to bude nebe v hubě :-)

Těsto:

150 g vepřového sádla
200 g cukr moučka
150 g hladké mouky
60 g kakaa

Vše smícháme a dáme do ledničky odležet. Pak tvoříme malé kuličky, do kterých vařečkou vyhloubíme důlek. Po upečení dáme do důlku rybízovou marmeládu.


2 komentáře:

  1. dělám podobné důlkové koláčky, ale z jiného těsta. Ze sádla jsem taky zkoušela, ale se mi to v troubě rozteklo na placky:-))))
    Zkusila jsem to cukroví přes česnekolis, super!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že se povedlo. Tohle těsto musí být hodně vychlazené, kuličky dělat spíše menší a péct maximálně na 150 stupňů, jinak je z toho placka.

    OdpovědětVymazat